duntelco1
مشاوره تحصيلي

انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري به چه صورت است؟ با طشروع انتخاب رشته كنكور اكثر داوطلبان اين سوال برايشان ايجاد مي‌شود كه در صورت قبولي در دانشگاه، مي‌توانند ثبت نام آن دانشگاه را انجام ندهند؟ آيا بايد جريمه پرداخت كنند؟ آيا در صورت ثبت نام نكردن دانشگاه قبولي، از شركت در كنكور سال بعد محروم هستند؟ و سوالاتي از اين قبيل كه بايد پيش از انتخاب رشته بررسي شوند تا پس از اعلام نتايج و مشخص شدن دانشگاه محل قبولي داوطلب، مشكلي ايجاد نشود. عدم توجه به اين موارد مشكلات جدي را براي دانشجويان به وجود خواهد آورد. در اين مقاله به موضوع انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري پرداخته ايم پس تا انتها همراه ما باشيد. 

 منبع:  انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري | شرايط انصراف و تحصيل مجدد دانشجويان روزانه

انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

 

منظور از دانشگاه هاي سراسري فقط دانشگاه دولتي روزانه نيست بلكه تمام دانشگاه هاي شبانه، غيرانتفاعي، پرديس خودگردان و پيام نور همگي جزو دانشگاه هاي سراسري هستند كه هركدام شرايط و ضوابط جداگانه اي را در خصوص انصراف از تحصيل دارند.

دانشگاه آزاد اسلامي جزو دانشگاه هاي سراسري نيست و براي انصراف از تحصيل در اين دانشگاه شرايط متفاوتي وجود دارد.

پذيرفته شدگان دانشگاه هاي سراسري و يا دانشجويان شاغل به تحصيل در اين دانشگاه ها جهت انصراف از تحصيل بايد شرايطي داشته باشند كه به شرح زير مي‌باشد.

 

انصراف از تحصيل پذيرفته شدگان دانشگاه هاي غير روزانه

به جز دانشگاه هاي روزانه در هر دانشگاهي كه پذيرفته شده باشيد از جمله دانشگاه هاي غيرانتفاعي، پيام نور، آزاد، پرديس خودگردان و مجازي، ممانعتي براي شركت در آزمون سراسري سال بعد نداريد و حتي مي‌توانيد بدون انصراف دادن از دانشگاه خود در كنكور سال بعد شركت كنيد و در صورت قبول شدن در دانشگاه جديد، از دانشگاه قبلي انصراف دهيد.

 

انصراف از تحصيل پذيرفته شدگان دانشگاه هاي روزانه

  • داوطلبان پذيرفته شده در دانشگاه هاي روزانه اگر تا قبل از ترم دو از اين دانشگاه انصراف دهند، مي‌توانند در كنكور سراسري سال بعد شركت نمايند.
  • دانشجويان پذيرفته شده دانشگاه روزانه اگر بدون انصراف از دانشگاه در كنكور سراسري شركت كنند، در صورت قبولي در هر رشته اي، پذيرش آنها لغو مي‌شود.
  • فرصت انصراف از تحصيل دانشگاه روزانه براي شركت در كنكور سال بعد، حداكثر تا 20 اسفند ماه مي‌باشد.
  • دانشجويان ترم يك مجاز به انصراف از تحصيل نمي‌باشند و حداقل بايد تا ترم 2 ادامه تحصيل دهند. (پس از ورود به دانشگاه بايد يكسال تمام تحصيل كنيد و نمرات ترم دوم شما ثبت گردد و همزمان با شروع ترم سوم درخواست انصراف خود را به دانشگاه ارائه دهيد)

 

انصراف از تحصيل دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد و دكتري

  • دانشجويان شاغل به تحصيل مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري در دانشگاه هاي روزانه براي شركت در آزمون هاي سراسري اول بايد از دانشگاه خود انصراف دهند البته مطابق بند فوق اين دسته از دانشجويان در سال اول پذيرش نمي‌توانند درخواست انصراف داشته باشند.
  • زمان انصراف از تحصيل دانشجويان مقطع ارشد و دكتري براي شركت در آزمون سال بعد، حداكثر تا پيش از پايان مهلت در نظر گرفته شده براي ثبت نام آزمون است.

دانشجويان هر مقطع تحصيلي تنها يكبار مي‌توانند از رشته و دانشگاه خود انصراف و مجددا در آزمون سراسري همان مقطع شركت نمايند.

 

مراحل انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

ممكن است دانشجوياني كه در دانشگاه هاي سراسري يعني دوره روزانه و شبانه، پيام نور، غيرانتفاعي و پرديس خودگردان مشغول به تحصيل هستند، تصميم به انصراف بگيرند. تمامي دانشجويان امكان انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري را دارند اما شرايط براي هريك از آن ها متفاوت است. به طوري كلي دانشجويان براي انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري بايد مراحلي را طي كنند كه به شرح موارد زير مي‌باشد.

✅در مرحله اول دانشجو بايد به صورت حضوري به دانشگاه محل تحصيل خود مراجعه كرده و درخواست خود مبني بر انصراف را اعلام كند. در اين مرحله دانشگاه يك فرم به دانشجو ارائه مي دهد.

✅اين فرم را با اطلاعات خواسته شده تكميل كرده و آن را به دانشگاه تحويل دهيد. توجه داشته باشيد كه اطلاعات خواسته شده را به صورت دقيق تكميل نماييد.

✅در مرحله بعدي درخواست دانشجو توسط دانشگاه مورد بررسي قرار مي گيرد. (برخي دانشگاه ها مثل پيام نور يك ماه پس از ثبت درخواست، شرايط را بررسي مي‌كنند تا دانشجو فرصت تغيير تصميم و برگشت داشته باشد)

✅در نهايت دانشگاه درخواست انصراف را تاييد كرده و دانشجو پس از پرداخت هزينه مصوب، شماره نامه انصراف در دريافت خواهد كرد.

 

شرايط انصراف از دانشگاه سراسري

همانطور كه گفته شد انصراف از تحصيل شرايطي دارد كه دانشجويان بايد به طور دقيق از آن ها اطلاع داشته و بر اين اساس اقدامات لازم را انجام دهند. شرايط انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري به شرح زير مي باشد.

✅دانشجويان انصرافي بايستي درخواست خود را مكتوب كرده و به دانشگاه ارائه بدهند.

✅انصراف از تحصيل در حدود يك تا دوماه زمان مي برد و تا زمان تاييد قطعي انصراف توسط دانشگاه و پرداخت هزينه دانشجو مي تواند تصميم خود را تغيير داده و منصرف شود.

✅در صورت انصراف قطعي ديگر امكان لغو آن و ادامه تحصيل امكان پذير نمي باشد.

✅اگر دانشجويان تا قبل از 20 اسفند موفق به انصراف قطعي شوند امكان شركت در كنكور سال بعد را خواهند داشت و محروميتي براي شان به وجود نمي آيد.

✅اگر در دانشگاه سراسري پذيرفته شويد اما به طور نهايي نام نويسي نكنيد، مشمول قوانين انصراف از تحصيل نمي شويد.

✅دانشجويان غايب براي مدت يكسال از انتخاب رشته دوره هاي روزانه محروم خواهند شد.

✅اگر براي يك ترم بدون اطلاع در كلاس هاي دانشگاه شركت نكنيد، به عنوان دانشجوي انصرافي شناخته مي شويد.

 

شرايط پرداخت هزينه انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

دانشجويان انصرافي در شرايط مشخصي مشمول پرداخت هزينه انصراف از تحصيل مي شوند. اگر كه دانشجو در مقطع كارشناسي پيوسته براي دو ترم به تحصيل مشغول بوده باشد نيازي به پرداخت هزينه نخواهد داشت اما ساير دانشجويان با توجه به شرايط زير بايد هزينه مصوب را بپردازند.

✅اگر كه دانشجو به محض نام نويسي در دانشگاه تا قبل مهر و بهمن در هردو نيمسال تصميم به انصراف بگيرد، نيازي به پرداخت هزينه نخواهد داشت. (دانشجويان دكتري حرفه اي مشمول اين شرط نخواهند شد)

✅اگر تا قبل آذر در ترم مهر و تا قبل ارديبهشت در ترم بهمن درخواست انصراف انجام شود، دانشجو بايد پنجاه درصد كل شهريه ثابت و متغير را بپردازد و بقيه مبلغ برگشت داده نمي شود.

✅دانشجويان تغيير رشته اي مشمول پرداخت هزينه انصراف نمي شوند.

✅دانشجويان دانشگاه شبانه در صورت درخواست انصراف قبل پايان مهلت حذف و اضافه موظف به پرداخت نصف شهريه همان ترم مي باشند اما در غير اين صورت بايد كل شهريه آن ترم را پرداخت كنند.

 

هزينه انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

جريمه انصراف از تحصيل در دانشگاه هاي سراسري با توجه به نوع دانشگاه و مقطع پذيرش دانشجو متفاوت است.

دانشجويان دانشگاه هاي دولتي اگر پس از انصراف از دانشگاه اول مجددا وارد دانشگاه دولتي شوند، مشمول پرداخت هزينه انصراف نمي‌باشند.

⛔هزينه انصراف از تحصيل در دانشگاه روزانه باتوجه به رشته و مقطع تحصيلي و نوع دانشگاه تعيين مي‌شود و ثابت نيست.

⛔هزينه انصراف از تحصيل در دانشگاه هاي شبانه و  پيام نور برابر با 1/5 برابر شهريه ثابت يك ترم است.

⛔هزينه انصراف از تحصيل در دانشگاه علمي كاربردي به ميزان شهريه ثابت يك ترم است.

⛔جريمه انصراف از تحصيل در دانشگاه پرديس خودگردان كه از ساير دانشگاه ها بيشتر است، برابر با شهريه ثابت ترم هاي باقي مانده است و البته در رشته ها و دانشگاه هاي مختلف ممكن است متفاوت باشد.

⛔هزينه انصراف از تحصيل در دانشگاه غير انتفاعي معادل با ۷ واحد درسي و شهريه ثابت مي‌باشد. 

با توجه به اينكه هزينه انصراف از تحصيل در دانشگاه هاي سراسري مخصوصا دانشگاه پرديس خودگردان، رقم بالايي است، توصيه ميكنيم كه پيش از انتخاب رشته درباره تمام دانشگاه ها اطلاعات كافي را كسب كنيد تا پس از پذيرش در دانشگاه مشكلي ايجاد نشود.

 

محروميت انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

همانطور كه مي دانيد دانشگاه هاي سراسري در دوره روزانه شرايط ويژه و قوانين سخت گيرانه اي دارند و درصورتي كه دانشجويان بدون توجه به اين شرايط از دانشگاه انصراف دهند، با مشكلاتي مواجه خواهند شد. هر دانشگاه علاوه بر شرايط كلي، شرايط اختصاصي نيز براي خود خواهد داشت كه دانشجويان در هنگام ثبت درخواست انصراف بايد در مورد آن ها اطلاع كسب نمايند.

طي سال هاي گذشته انصراف از دانشگاه روزانه بسيار سخت و با توجه به محروميت هاي سنگين آن تقريبا غير ممكن بود. در صورت انصراف و يا كسب قبولي و عدم ثبت نام در دانشگاه ديگر امكان شركت در كنكور سراسري سال بعد وجود نداشت. اما اين محروميت از سال 1400 لغو شد و دانشجويان با توجه به شرايط و ضوابط مي توانند از تحصيل در دانشگاه سراسري انصراف دهند.

⛔در صورتي كه دانشجو در دوره روزانه پذيرفته شده است اما قصد ثبت نام ندارد، بايد تا قبل از شروع مهلت ثبت نام كنكور سراسري سال آينده از دانشگاه خود انصراف دهد.

⛔دانشجويان با تعهد خدمت به هيچ عنوان امكان انصراف از آن رشته را نخواهند داشت.

⛔محروميت و شرايط كنكور سراسري تنها مختص دانشجويان دوره هاي روزانه است و ساير دوره ها هيچ محروميتي نخواهند داشت.

 

مشاوره انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري

دانشگاه هاي سراسري جز دانشگاه هاي برتر در كشور هستند كه ظرفيت محدودي دارد و قبولي در اين دانشگاه ها كار راحتي نيست. با توجه به شرايط خاص انصراف از تحصيل بهتر است كه قبل از اقدام به ثبت درخواست انصراف خود حتما با افراد متخصص در اين حوزه مشورت كنيد تا شرايط شما را بررسي كرده و بهترين راهكار را ارائه دهند.

چنانچه هرگونه سوال و يا ابهامي در زمينه انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري براي تان وجود دارد و يا در رابطه با تصميم گيري انصراف از تحصيل به راهنمايي نياز داريد، مي توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي تلفني تحصيلي دانتل كو مشورت نماييد تا به طور كامل راهنمايي تان كنند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري 1403 – 1404 مي‌توانيد با مشاوران مركز مشاوره تحصيلي دانتل با شماره 02191005066 تماس بگيريد.

 

سوالات متداول

  1. براي انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري چه بايد كرد؟

    براي اين منظور بايد به دانشگاه محل تحصيل خود مراجعه كرده و درخواست خود را ثبت نماييد.

  2. براي انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري چه قدر بايد جريمه پرداخت كرد؟

    هزينه انصراف از تحصيل در متن مقاله آورده شده است.

  3. آيا انصراف از تحصيل محروميت خواهد داشت؟

    محروميت كنكور سراسري در صورت انصراف از تحصيل شرايطي دارد كه در متن به آن ها پرداخته شده است.

    منبع:  انصراف از تحصيل دانشگاه سراسري | شرايط انصراف و تحصيل مجدد دانشجويان روزانه

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/8/4  ] [ ۰۹ ] [ duntelco1 ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب